Конвектомати для пекарні
На сьогоднішній день найважливішим та технологічним пекарським обладнанням вважається конвектомат - піч для випікання з конвекцією. І з цим не можливо не погодитись. Ми живемо в часи, коли всі навколо поспішають та постійно запізнюються. Так і в сфері громадського харчування - на перше місце виходить швидкість приготування продукції з максимальною економією ресурсів, які витрачаються. Саме тому в кожному пекарському та кондитерському цеху, пекарні, міні-пекарні та навіть у невеличкій кофейні з власним виробництвом ми обов'язково зустрінемо конвектомат. Така популярність цього виду теплового обладнання HoReCa не випадкова. Бо конвектомат оптимально поєднує в собі такі технічні характеристики, які настількі важливі сьогодні: випікання за мінімальний проміжок часу. Це досягається за рахунок застосування конвекції (внутрішня циркуляція гарячого повітря у камері печі) у співпраці з високою температурою нагріву кільцевих ТЭН-ів. У процесі роботи конвекційної печі вимагається мінімальна участь пекаря. За рахунок конвекції випікання виробів у конвектоматі відбувається рівномірно, гаряче повітря розподіляється по всіх рівнях, не треба переставляти деко. Пекарь лише ставить деко з заготовками у піч, задає режим випікання і невдовзі дістає вже готові вироби!
Менеджери нашого інтернет магазину PRIMUS-SHOP спеціалізуються на підборе та продажу конвекційних печей для пекарні. В нас Ви зможете не лише придбати конвектомат з доставкою по україні, але й отримати кваліфіковану консультацію з подбору необхідної моделі.
Конструкція конвектомату та його особливості
Професійний конвектомат, придбати який Ви можете в нашому інтернет-магазині, функціонує завдяки обдуву випічки потоком гарячого повітря у процессі випікання. Комбинація з нагнітаючих вентиляторів і ТЕН - ів дозволяє рівномірно обдувати гарячим повітрям відразу усі рівні з випікаємою продукцією. Саме цей процес і призводить до високої ефективності випікання у конвектоматі, а не в старій пічці або пекарській шафі. Кількість нагрівачів та вентиляторів залежить від моделі, розмірів шафи та кількості рівней для випікання. Конвектомати, в залежності від зазначеної потужності, праціють від напруги як 220 Вольт, так і 380 В. Конвектомати на 220 В відрізняються меншими розмірами та споживанням електроенергії. В основному таки конвектомати підійдуть для: міні-пекарні, маленької кондитерської, кав'ярні, точки фастфуд, починаючого бізнесу. Трьохфазні моделі конвектоматів відрізняються більшими розмірами камери випікання (від 6 до 16 рівней) та високою продуктивністю. Такі конвекційні печі здатні працювати у великих кондитерських, пекарнях та забезпечети безперервний потік випічки з розрахунком на декулька закладів харчування та торговлі. Внутрішній температурний режим камери конвектомату є стандартним практично у всіх профісійних моделях та варіюється між 30 та 260 градусами. Ще можна зазначити печі з конвекцією, що працюють на газу. Таку печ можна під'єднити до газового балону або центральному газопровіду, якщо Вам буде зручно працювати з таким конвектоматом.
При купівлі конвектомату потрібно враховувати, що головним призначенням цього виду теплового обладнання є випікання хлібобулочних та кондитерських виробів. Сама конструкція та функціонування конвектомату спрямовані на виконання саме цієї задачі.
Є ті, хто плутають конвектомат з пароконвектоматом, але ж хочемо зазначити, що це абсолютно різні види теплового обладнання для сектору HoReCa. Давайте звєясуємо чим саме вони відрізняються.
Конвектомати перш за все призначені для використання у пекарнях та кондитерських цехах. вони забезпечують потрібну температуру у робочій камері з обдувом сухим повітрям, яка є оптимальною для всіх видів випічки. У конструкції передбачені направляючи для деко. Деко для конвектоматів виготовляються з товстогоалюмінію та в залежності від моделі печі мають два стандартних розміри: 600х400 мм та 460х330 мм. Матеріал для виготовлення деко обрали не випадеово - алюміній має високу теплопровідність та не деформується під впливом високих температур.
Пароконвектомати сконструйовані для використання приприготуванні різноманітних страв на професійних кухнях закладів громадського харчування (столові, ресторани, кафе, кулинарні відділи у супермаркетах, фуд корти, тощо). І хоч би принцип роботи пароконвектоматів та конвектоматів й однаков, ці два види обладнання мають багато конструктивних відмінностей. По-перше, у пароконвектоматах додана функція пароутворення, що дозволяє приготувати корисну страву на пару навіть при мінімально високій температурі. Направляючі призначені для розміщення стандартних гастроємностей з нержавіючої сталі різної глибини. Також у більшості моделей професійних пароконвектоматів передбачен термощуп, з допомогою чкого можно завдати температуру приготування всередині продукту.
Як ми бачимо, конвектомати і пароконвектомати, хоч і схожі своєю конструкцією, переслідують різні цілі при використанні їх на професійній кухні. Але, треба зазначити, що придбати конвектомат для ресторану – не така вже й погана думка! Конвектомат, звісно, не має такого великого функціонального діапазону, як той пароконвектомат, але з легкістю впорається не лише з випічкою, а й з м'ясними, рибними та овочевими стравами. Повар із досвідом зможе виставити потрібну температуру для приготування кожного виду продукту та визначити час приготування, з іншим конвектомат впорається. Вартість конвектомату та пароконвектомату теж відрізняється через різне програмне та функціональне устаткування пічей.
Правила підбору та ціни на конвектомати
Кожного, хто бажає купити конвектомат для пекарні або кондитерскої, вартість турбує в першу чергу. Обладнання не дешеве, але і без нього ніяк не обійтися – спроба заощаджити та придбати стару пекарську шафу або конвектомат може призвести до більших платежів за електроенергію та обслуговування печі. Вартість конвектомату на пряму залежить від набору технічних данних, функціоналу та енерговитратності моделі. Якщо коротко, то технічний бік питання вибору конвектомату можно записати у декількох пунктах:
- Розміри конвектомату. Сюди відносить кількість деко (рівней для випікання) в камері.
- Призначення конвектомату. Конвектомати бувають побутові та професійні. Якщо Ви обираєте конвекційну піч для своєї оселі, то нема сенсу витрачатись на професійний конвектомат, яки стане в рази дорожчим за побутові аналоги.
- Надеійність. Тут треба приділити особливу увагу виробнику конвектомату. Менеджери інтернет-магазину PRIMUS-SHOP допоможуть правильно підібрати конвектомат та підказати, що буде кращим в залежності від Ваших потреб, задач поставлених для конвектомату. У цьому питанні ми спираємося на Ваші переваги та власний досвід.
Для того щоб приблизно порівняти ціни на конвектомати, пропонуємо Вашій увазі невеличку добірку моделей раізних виробників, розмірів та призначень:
Де можна купити конвектомат в Україні
Онлайн-магазин «PRIMUS-SHOP» допоможе Вам обрати і купити конвектомат з доставкою у будь-яке місце України: Київ, Одеса, Харьків, Дніпро, Чернігів, Полтава, Запоріжжя, Миколаїв, Кривий Ріг, Суми, Львів, Житомир, Черкаси, Чернігів.
Пропонуємо ознайомитись з нашими сервісами:
І це ще не все! Купити конвектомат в інтернет-магазині «PRIMUS-SHOP» - означає не лише заощаджити гроші, але й час. Телефонуйте, або оформляйте замовлення на сайті!